- 28. september 2022
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set890
Faktisk den første kage jeg fik i Thy hos svigermekanikken.
Meeeen de har også boet en årrække på Als i Sønderjylland.
Havregrynskager med flødeskum og lidt syltetøj = mega nem og lækker hapser til kaffen.
Og således også til det sønderjyske kaffebord.
Denne opskrift er også en god begynderopskrift til børn, som vil kaste sig over bagning hjemme eller som en del af 4. eller 5. klasses madkundskab. Den er nemlig meget simpel, da tingene bare blandes i en skål og tilsættes æg og smør.
Havregrynskaach
Christian SvaneForb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 11 minutter min
Samlet tid 31 minutter min
Retter Kage, Soup
Køkken Dansk, Sønderjysk kaffebord
Ingredienser
- 100 g smør
- 2 tsk vaniljesukker
- 125 g sukker
- 125 g havregryn
- 1 spsk hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 1 æg
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 175 grader celsius, varmluft.
- Smelt smørret i en kasserolle.
- Bland sukker, vaniljesukker, havregryn, hvedemel, bagepulver og salt i en stor skål.
- Tilsæt det smeltede smør og æg til skålen – rør godt sammen.
- Klargør to bageplader med bagepapir.
- Frem med en teske.
- Sæt max 9 småkager på én bageplade. Småkagerne vil nemlig flyde meget ud under bagning.
- Bag havregrynskagerne I 9-11 minutter ved 175 grader celsius, varmluft.
Tip til opskriften
Lad havregrynskagerne afkøle, ved at trække bagepapiret over på en rist efter endt bagning.
Når havregrynskagerne er helt afkølet, kan de få en klat fløde og lidt syltetøj.
Eller du kan komme dem i en kagedåse og stille dem på dit sønderjyske kaffebord.
Velbekomme.